Ahojte
Riešim teraz tú istú dilemu so zimnými pneumatikami, skoro som bol rozhodnutý pre Nokian WR D3 "76€/ks" ale som zistil z testov že nemali bohvie aké dobré výsledky na mokro, a to je pre mňa ten hlavný parameter natoľko väčšinou jazdím v zime po mokrých, posolených cestách, nie po horách atd., preplatil by som za GY 8 "94€/ks" ale ak majú takú mizernú výdrž ako tie GY 7 tak na nich môžem vykašlať.
A teraz som objavil
Semperit Speed Grip 2Píše sa o nich:
Rakúsky automobilový klub ÖAMTC ako jediný testoval okrem dvoch štandardných veľkostí aj zimné pneu, v rozmere 205/55 R16. Pneumatiky boli testované na mokre, suchu, ľade, merala sa spotreba paliva na niekoľko kilometrovom horskom úseku. Vzhľadom na fakt, že široké pneumatiky obúvajú primerane športové autá, boli prvýkrát použité pre test zimných pneumatík aj vozy s turbodúchadlami. Zvlášť vyvážene sa prezentovali zimné pneu Semperit Speed Grip 2, ktoré boli lepšie ako konkurenčné výrobky, a to najmä pri brzdení na mokrej vozovke. Na druhom a treťom mieste tohto špeciálneho testu nasledovali Pirelli Snowcontrol 3 a Dunlop Winter Sport 4D. Nová Goodyear UG 8 a Michelin Alpin 4 boli menej silné v postrannom vedení.
Hodnotenie na snehu: Goodyear, Dunlop a Pirelli ponúkajú na zasnežených cestách najväčšiu bezpečnostnú rezervu. Ale aj Semperit, Continental, Michelin a Nokian sú na snehu skutočné bezproblémové. Jediná výnimka : Fulda.
Na mokrej vozovke: Goodyear ponúka vynikajúcu ochranu proti vzniku aquaplaningu, ale musí priznať porážku pri riadení oproti Conti, Pirelli a Semperit. Preto zimná pneumatika Continenatal vyhráva na mokrej ceste tesne pred Goodyear, Semperit, Pirelli a Dunlop. Strach z vody ukázal Michelin, Nokian a Fulda.A keďže sa dajú zohnať za 78€/ks tak si myslím že by to bola dobrá voľba ... čo hovorite?