Ze života: kopal jsem na zahradě díru, už ani nevím na co. U plotu zastavila nová Dacia Klokan, vystoupil hrdý soused a povídá: zdar, tak jsme pořídili nový auto. Tak jsem nevěřícně čuměl na to, co si on hrdě dovolil nazvat autem. No jo, poklice, neurčitá, asi tmavě červená barva a na masce chromový logo Dacia... opřel jsem se o lopatu, podíval se na něho, na auto a říkám: tak hlavně že jsi happy. A on: no jasně, pak se domluvíme a já tě svezu, zatím je to nový, musím to šetřit... a vůbec, na co kopeš takovou díru... Tak jsem si pomyslel: pro blbca jako seš ty
Já neříkám, že každý musí mít Volvo nebo koncern, ale doprdele chlapi, když jsou peníze, tak si nekoupím pojízdnou rakev, jasný, je to funglovka a v knajpě mezi lopatama bude za boha, ale to si radši koupím toho staršího Passata f dehtu než toho...
No a k mentalitě páníčků RS: loni v zimě v Brnisku pršelo a hned to mrzlo, na sjezdu na Slatinu ve svodidlech rozstřelená V70 (RIP), tak si to opatrně kloužu směrem k dálnici, tak 40 km, zimní gumy, v hlavě melu mantru: ať funguje DSTC, ať funguje DSTC a najednou šup, kolem prosviští modrá RS, borec mobil u ucha a pohoda. Tak 150 metrů přede mnou si najednou usmyslel, že odbočí na kruháč ve Slatině. Rozsvítili se brzdovky, pak se začaly točit jak když roztočíte svítící jojo, do očí mě blikly xenony, pak brzdovky, zase xenony a pak už jen svodidla vlevo, svodidla vpravo a nakonec mez vedle cesty... Tak si říkám: doufám, že mu nic není, dávat dýchání z úst do mordy takovýmu megablbovi se mi nechce... ale Master of RS z toho vystoupil, bledší než sníh a začal mi řvát z metru do ucha: kurva, to zasraný ABS nefungovalo... tak jsem se podíval na zmrzlou silnici, sníh kolem, jeho naleštěný 18" s letníma a říkám: tak to taky nechápu, nový auto, že?
Co dodat...